Protudimna zavjesa TFRA

Protudimna zavjesa TFRA u skladu sa EN 1634-3 i DIN 18095-3.

Sistem

Protudimna zavjesa je napravljena od tkanine koja je ojačana žičanim staklenim vlaknima sa silikonskim premazom obostrano. Sistem je otporan na dim i u skladu je sa EN 1634-3 i DIN 18095-3. Klasifikacija Sa i Sm po EN 13501-2 sa maksimalnim stepenom propustljivosti od 50m³/h pod pritiskom od 50Pa. Takođe je dostupna i u kombinaciji sa protupožarnom zavjesom klasifikacije do EW90.

Inovativno

Sloboda u dizajnu – dobra integracija u svim arhitekturnim okruženjima, prilagodljiva je za spoljne i unutrašnje enterijere. Nevidljiva zaštita od dima što omogućuje širok spektar dizajniranja. Male težine – približno 30 kg po dužnom metru širine Ne iziskuje puno prostora – savršena za spoljno postavljanje, posebno za zgrade koje su pod zaštitom spomenika ili kulturne baštine Zatvaranje – moguće je vertikalno ili horizontalno Konstrukcija – nema ekspanzije u slučaju požara Površina – kućište i vodilice su od pocinkovanog čeličnog lima. Mogu se farbati u RAL bojama ili biti izrađeni od inoxa.

Funkcija

Zavjesa je namotana na vodilicu koja se nalazi u kućištu i drži je elektromagnet u otvorenom položaju. Zavjesa se spušta svojom težinom, po principu „Gravity Fail System“. Podizanje je putem elektromotora.

Kontrola

Kontrolna jedinica upravlja jednim ili dva cijevasta motora 230VAC sa integrisanim mehanizmom za zaključavanje za automatske zavjese, a u skladu sa Gravity Fail Systemom. Ručno otvaranje/zatvaranje putem prekidača OPEN i CLOSED na kontrolnoj jedinici. Zaštita od preopterećenja, nezavisna regulacija brzine zatvaranja, interna jedinica za napajanje 24 V u slučaju prekida električne energije (do 3 sekunde), bez pada zavese, ručno otvaranje i zatvaranje, po potrebi optički status pozicije zavese, audio signalizacija.

Opciono

UPS sistem – dodatna baterija završna obrada farbanje po izboru u RAL-u; mogućnost obrade u inox izvedbi; alarm za požar i drugi detektori.

Close Menu
feedback_mix.png